Gluhi uporabniki slovenskega znakovnega jezika so dobili slovnico svojega jezika. Slovnica je opis tega, kako kretalci uporabljajo svoj jezik oziroma kako kretajo. Z njeno pomočjo bodo gluhi, ki uporabljajo ta jezik, znali razložiti značilnosti svojega jezika in bodo lažje pojasnjevali, zakaj je to lasten jezik z lastno slovnico. V slovenskem znakovnem jeziku se sporazumeva približno tisoč gluhih. Sogovornik: vsebinski in jezikovni vodja projekta dr. Matic Pavlič iz Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije.

V slovenskem znakovnem jeziku se sporazumeva približno tisoč gluhih

Gluhi uporabniki slovenskega znakovnega jezika so dobili slovnico svojega jezika. Vsebinski in jezikovni vodja tega projekta z naslovom Priročna video slovnica slovenskega znakovnega jezika je doktor Matic Pavlič iz Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije. 

“Slovnica je opis tega, kako kretalci uporabljajo svoj jezik oziroma kako kretajo”

V slovenskem znakovnem jeziku se sporazumeva približno tisoč gluhih. S pomočjo novega priročnika bodo zdaj gluhi, ki uporabljajo ta jezik, znali razložiti značilnosti svojega jezika in bodo lažje pojasnjevali, zakaj je to lasten jezik z lastno slovnico.

 

 

 

 

Petra Medved