Radijska oddaja že več kot pet desetletij predstavlja ljudsko kulturo slovenskega etničnega ozemlja. Poslušalce povezuje z živim izročilom ter duhovno kulturo Slovencev nekoč in danes. Opazuje, prepoznava in predstavlja tista kulturna dogajanja, ki odražajo slovensko glasbeno narodopisno dediščino, terenski posnetki pa bogatijo arhiv slovenske ljudske glasbe in prispevajo k trajnemu ohranjanju samobitnega izročila. Avtorica in urednica oddaje je mag. Simona Moličnik.

Poudarek na izvedbah partitur iz dediščine slovenskega prostora: moteti Isaaca Poscha in dvozborne večernice iz Gornjega Grada

Med 10. in 25. avgustom bo potekal že 37. Festival Radovljica 2019. To je festival, ki veliko pozornost posveča stari glasbi, izvedbam glasbenih zakladov iz slovenske glasbene dediščine, pa tudi redko izvajani glasbi 19. in 20. stoletja na zgodovinskih glasbilih. Ponudil bo deset skrbno izbranih in vsebinsko premišljenih koncertov z glasbeniki, ki sodijo v svetovni vrh. V sporočilu za javnost beremo, da bo nastopilo 49 umetnikov iz 17 držav: Avstralije, Avstrije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Finske, Francije, Italije, Madžarske, Nizozemske, Poljske, Romunije, Rusije, Slovenije, Španije, Švedske, Švice in Velike Britanije. Med koncerti, ki vsebinski lok raztezajo skozi obsežen del glasbene zgodovine (od Bizantinskega korala do romantike), pa velja posebej poudariti motete Isaaca Poscha ter dvozborne večernice iz Gornjega Grada.

Podrobnosti o vsebini festivala bo z glasbo in besedo predstavil umetniški vodja Domen Marinčič.

Simona Moličnik