V Maribor se že drugo leto zapored odpravljajo ljubitelji ugank, skrivnosti in iskanja pravih poti. Na enem izmed tamkajšnjih polj je nastal največji tematski park v Sloveniji, ki upošteva tudi sodobne ekološke smernice. Društvo za preživljanje prostega časa v naravi Labirint je postavilo koruzni blodnjak, v katerem obiskovalce poleg iskanja prave poti čaka tudi več miselnih iger, ugank in nalog. Pot iz labirinta bomo na Prvem iskali ob 11.30. Si upate z nami?

Na obisku v Koruznem labirintu, največjem tematskem parku v Sloveniji

V Maribor se že drugo leto zapored odpravljajo ljubitelji ugank, zagonetk in iskanja pravih poti. Na enem tamkajšnjih polj je namreč nastal največji tematski park v Sloveniji, ki upošteva tudi sodobne ekološke smernice – za izdelavo labirinta so bili uporabljeni le naravni materiali, gradnja ni bila potrebna, škropiv ne uporabljajo, po koncu sezone pa bo koruza uporabljena za moko in silažo. Društvo za preživljanje prostega časa v naravi Labirint navdušuje vse generacije s koruznim blodnjakom, v katerem obiskovalce poleg iskanja prave poti čaka tudi več miselnih iger, ugank in nalog. Si upate poskusiti?

Brez skrbi, če se izgubite, imate na voljo zemljevid in številko za “klic v sili”. In ne boste ne prvi ne zadnji, ki bi jo uporabili. Celo načrtovalci in vzdrževalci labirinta so se že izgubili med koruzo. Obiskovalci prihajajo iz vse Slovenije, tudi tujcev ni malo, uživale pa bodo tako družine z otroki kot skupine odraslih prijateljev. Nataša Drozg, idejna vodja in predsednica Društva Labirint obljublja, da bo v labirintu vsak našel nekaj zase.

“Naloge so oblikovane po načelu Malega princa in imajo sporočilo tako za otroke kot odrasle. To sporočilo pa ni za oboje enako. Ko otroci pridejo na postaje, se na njih zabavajo, igrajo. Tak primer je postaja z ravnotežjem, kjer otroci skušajo ujeti ravnotežje na gugalnici, starši pa se na isti točki vprašajo, kje v svojem življenju želijo vzpostaviti ravnotežje. In oboji ugotovijo, da je to, da vzpostaviš ravnotežje, zelo zahtevna naloga.”

Andreja Čokl, Marko Rozman