Med priimki pri nas je priimek Perčič na 838. mestu. Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije se je v začetku lanskega leta s tem priimkom podpisovalo 411 prebivalcev. Največ – 166 jih je bilo v gorenjski regiji, v osrednjeslovenski 121, v savinjski 71, sledita jim pomurska in obalno-kraška regija po samo 13 prebivalcev, v drugih regijah pa jih je bilo manj kot 10.

Okrog 411 prebivalcev Slovenije se podpisuje s tem priimkom

Med priimki pri nas je priimek Perčič na 838. mestu. Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije se je v začetku lanskega leta s tem priimkom podpisovalo 411 prebivalcev. Največ – 166 jih je bilo v gorenjski regiji, v osrednjeslovenski 121, v savinjski 71, sledita jim pomurska in obalno‑kraška regija po zgolj 13 prebivalcev, v ostalih regijah pa jih je bilo manj kot 10.

Slovenski pisatelj in prevajalec, do nedavnega vodja knjižnice na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, zdaj upokojenec Tone Perčič, je s pomočjo različnih virov odkril, da so njegovi predniki verjetno nekoč bili kamnoseki iz hrvaškega naselja Motovun ali pa so – po nekaterih teorijah –  prišli iz Dalmacije in Črne Gore.

Nataša Rašl