Močno neurje, ki je včeraj popoldan opustošilo Ptuj je največ škode povzročilo na stanovanjskih objektih ter drugih nepremičninah, s katerih je veter trgal strehe, voda pa je zalila številne kleti in pritlične prostore. Na Ptuju so tako škodo utrpel skorajda vse osnovne šole, enako velja za številne kulturne objekte. Gasilci že od jutra sanirajo nastalo škodo, odstranjujejo padla drevesa in prekrivajo strehe.

Veliko škode tudi v Obsotelju in v občini Zagorje ob Savi. Posamezniki naj še pred popoldanskim vnovičnim dežjem očistijo odtočne kanale.

Močno neurje, ki je včeraj popoldan opustošilo Ptuj, je največ škode povzročilo na stanovanjskih objektih ter drugih nepremičninah, s katerih je veter trgal strehe, voda pa je zalila številne kleti in pritlične prostore. Na Ptuju so tako škodo utrpele skorajda vse osnovne šole, enako velja za številne kulturne objekte. Z Ministrstva za kulturo so sporočili, da zbirajo informacije o nastali škodi in da bodo stanje skrbno preučili ter v okviru zmožnosti zagotovili določen obseg interventnih sredstev.

Zelo podobno je tudi v Obsotelju, kjer je največ škode nastalo v Rogatcu. Voda je zalila tamkajšnji Muzej na prostem, uničila del športnih površin ob osnovni šoli ter ogrozila matično enoto tamkajšnjega vrtca. Da je škoda ogromna, opozarjajo v lokalnih skupnostih, zato na pomoč že kličejo državo.

Vse posameznike pozivajo, naj še pred popoldanskim vnovičnim dežjem pomagajo očistiti odtočne kanale, da bo morebitno deževje lahko odtekalo.

Posledice obilnega deževja odpravljajo tudi v občini Zagorje ob Savi. Ker največkrat poplavlja zaradi neočiščenih in neurejenih vodotokov, so prebivalci jezni na državo. Že leta si namreč prizadevajo, da bi uredila in razširila strugo potoka Graščica v Kisovcu. Poplavilo je številne ceste in 37 objektov, sprožili so se zemeljski plazovi.

Danijel Poslek, Jernejka Drolec