Z nami so mladi filmski ustvarjalci, ki so slabi dve leti nazaj med poletjem snemali svoj kratki film, spomladi pa so ga končno predvajali tudi širši publiki. Proces nastajanja filma je namreč dolg, lotili pa so se tudi ne prav lahke teme: odraščanje, iskanje spolne identitete in nasilja. Več pa z gosti v studiu.

Kako je nastal kratki film Domine, v katerem so mladi želeli spregovoriti o nasilju, duševnem zdravju in iskanju spolne identitete

Naši gosti so mladi filmski ustvarjalci, ki so slabi dve leti nazaj med poletjem snemali svoj kratki film, spomladi pa so ga končno predvajali tudi širši publiki. Zakaj je trajalo tako dolgo, da so ga dokončali? Zakaj so želeli govoriti o nasilju in drugih težkih temah? Kako jim je uspelo narediti film, ki je realističen, pa vseeno ne moralističen? Koliko nasilja mladi opažajo okoli sebe? Z nami so bili: Jan Medved, scenarist in eden od pobudnikov projekta, Ludvik Rodič, režiser filma, Žaklina Krejič, glavna vloga in pobudnica projekta, Tina Glavič Novak in Toni Poljanec, mentorja in producenta filma Domine iz Hupe Brajdič produkcije.

 

Špela Šebenik