V tem tednu 30 najstnikov iz vsega sveta preživlja počitniške dni na 23. taboru slovenskih otrok po svetu v Šentpavlu na Dolenjskem. Obiskali jih bomo in preverili, kako bogatijo znanje slovenščine in katere zgodovinske, kulturne in naravne zanimivosti Slovenije so spoznali.

Se slišimo po deveti na Prvem!

Najstniki z vsega sveta spoznavajo lepote Slovenije in krepijo znanje slovenskega jezika

V teh dneh se pri nas odvija že 23. tabor slovenskih otrok po svetu. Osrednji namen tabora je, da potomcem, otrokom, ki imajo slovenske korenine in živijo zunaj naših meja, organizatorji omogočijo teden bivanja v Sloveniji. Tukaj spoznavajo lepote naše države, krepijo ljubezen do Slovenije in nadgrajuje svoje znanje slovenskega jezika.

Tabor slovenskih otrok po svetu pripravlja Svetovni slovenski kongres s podporo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu, letos v sodelovanju s šolo preživetja Laris survival school. Vsako leto izberejo drug kraj bivanja, letos je to Šentpavel na Dolenjskem in mladim udeležencem predstavijo lokalne zanimivosti. Obiskali smo jih in preverili, kako bogatijo znanje slovenščine in katere zgodovinske, kulturne in naravne zanimivosti Slovenije so spoznali.

Tadeja Bizilj