Oddaja STORŽ - Starejši v tretjem obdobju renesanse življenja - odkriva številne plasti življenja v zreli dobi - od družbenih pomenov in ekonomskih posledic staranja prebivalstva, aktivnosti starejših ljudi, njihove vključenosti v družbo, možnosti ponovne zaposlitve, medgeneracijskega sodelovanja do rekreativnih dejavnosti, izobraževanja za starejše, zdravstvenih težav in modrih nasvetov znanih Slovencev. Oddaja STORŽ sicer govori o starejših, namenjena pa je vsem, ki se sprašujejo o kakovosti življenja.

Gospa Marina Aparnik je kot učiteljica hodila v šolo z nasmehom

Šport in glasba sta zaznamovala dobršen del njenega življenja. Glasbi je gospa Marina Aparnik iz Kamnika zvesta še zdaj, v športu pa je bila dejavna kar 25 let, poleti je v kolonijah učila plavanje, pozimi pa smučanje. V pogovoru so ji spomini ušli tudi v poletje pred 55 leti, v delovno brigado, ki jo je vodil takratni študent umetnostne zgodovine, brigadir Stane Bernik.

Tako rada se spomnim tistega poletja! Naredili smo veliko dobrega, stkala pa so se tudi prav posebna prijateljstva. Vem, da so zdaj drugi časi in da so mladi drugačni, pa mi je kar malo žal, da ne bodo vedeli, kako prijetno smo se imeli mi.

Glasba je pravzaprav njeno življenje. Še posebej najmlajšim želi pričarati tiste posebne občutke, ki ti jih lahko da samo glasba.

Tako rada imam moje Vrabčke, tako se imenuje skupinica na pevskih uricah. Z nasmehom pa se še vedno spomnim tistih let, ko sem vsako jutro z največjim veseljem stopila v razred kot učiteljica glasbe.

Lucija Fatur