Poletne počitnice, ki se bodo uradno po šolskem koledarju Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport začele jutri in trajale vse do konca avgusta, bodo tudi letos dolge skoraj deset tednov. Večina družin se bo za teden ali dva odpravila na morje ali si privoščila kakšen drug oddih, šolarji bodo dneve preživljali pri starih starših in morebitni počitniški dolgčas preganjali tudi na raznoraznih organiziranih aktivnostih. Tadeja Bizilj je zbrala nekaj počitniške ponudbe za najmlajše v Ljubljani in na Gorenjskem.

Več kot dva meseca prostih dni predstavljata velik izziv staršem osnovnošolcev, predvsem tistih mlajših.

V ponedeljek, 24. junija,  se je končalo še eno šolsko leto za učence in dijake osnovnih in srednjih šol. Šolarji, ki so bili v njem uspešni, so mu pomahali v pozdrav, ostale pa v naslednjih dneh čakajo še popravni izpiti.

Poletne počitnice, ki so se uradno po šolskem koledarju Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport začele v sredo, 26. junija, in bodo trajale vse do konca avgusta, bodo tudi letos dolge skoraj deset tednov. Večina družin se bo za teden ali dva odpravila na morje ali si privoščila kakšen drug oddih, šolarji bodo dneve preživljali pri starih starših in morebitni počitniški dolgčas preganjali tudi na raznoraznih organiziranih aktivnostih.

Minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, je ob koncu šolskega leta v poslanici vsem šolarjem zaželel lepe in sproščene počitnice, polne novih izkušenj in vsega lepega, kar počitnice lahko prinesejo. Učiteljem in učiteljicam se je zahvalil za še eno šolsko leto, v katerem so dobro opravili veliko dela.

Ne glede na to, kako in kje bodo preživeli počitniške dni, bodo ti zagotovo zopet tako kot vedno za šolarje prehitro minili, zato naj bodo res lepi, polni veselja in prijetnih dogodivščin.

Tadeja Bizilj