S strokovnjakom za civilno letalstvo direktorjem Letališča Portorož Robertom Krajncem se je možnih scenarijih pogovarjala Lucija Fatur.

Položaj v letalski družbi je skrajno resen, komentira strokovnjak za civilno letalstvo in direktor Letališča Portorož Robert Krajnc

Pred začetkom poletja in vrhuncem počitniške sezone Adria Airways še naprej odpoveduje letalske lete. Kaj bi se zgodilo, če se uresniči črni scenarij in družba propade? Kaj bi izguba nacionalnega letalskega prevoznika pomenila za državo? Strokovnjak za civilno letalstvo in direktor Letališča Portorož Robert Krajnc pravi, da so Madžarska in še nekatere druge države tudi izgubile svoje nacionalne prevoznike in so nekako vzpostavile letalske povezave tudi z drugimi prevozniki.

“Zadeva se je zelo hitro uredila. Konkurenca na področju letalstva je zelo velika in prepričan sem, da bi ljubljansko letališče zelo hitro našlo alternativne rešitve v sodelovanju z državo. Ministrica Alenka Bratušek je tudi poudarila, da pripravljajo scenarij v primeru, da bi Adria prenehala leteti.”

Lucija Fatur, Marko Rozman