Radi jeste? Pa veste, kaj jeste? Odgovor dobite v oddaji o vsem, kar se skriva v hrani. Vsako sredo ob 7.40 na Prvem.

Uživanje lokalno pridelane hrane je lahko enako hranilno, cenejše in manj okoljsko obremenilno

O superhrani bo tekla beseda v tokratni rubriki Veste, kaj jeste. Spraševali se bomo, kaj so superživila in zakaj si zaslužijo to predpono. Ali so res toliko bolj hranilna od drugih živil? Mar ni le raznovrstna prehrana ključ do uravnotežene prehrane in so izrazi, kot sta superhrana in superživilo, le oglaševalski prijemi za boljšo prodajo? Zakaj se med superživila uvrščajo le tujerodna živila in zakaj med superhrano ne zasledimo, denimo, tudi lokalno pridelanega sadja in zelenjave? Vprašanj, dilem in dvomov ni malo, razbliniti nam jih je pomagala inženirka živilstva in prehrane, mag. Anja Pristavec.

Peter Močnik