Evropsko sodišče za človekove pravice nadzoruje spoštovanje človekovih pravic za okoli 800 milijonov Evropejcev, državljanov članic Sveta Evrope, ki so ratificirale Evropsko konvencijo o človekovih pravicah. Od leta 1994 je med njimi tudi Slovenija. Kdo se lahko obrne na Evropsko sodišče za človekove pravice, v katerih primerih, katera pravna sredstva mora izkoristiti pred tem in kdo ga lahko zastopa bomo v petkovem svetovalnem servisu vprašali odvetnika mag. Romana Završka.

Preden se posameznik, skupina ali nevladna organizacija obrnejo na ESČP morajo izkoristiti vsa pravna sredstva, ki jih ponuja država

Evropsko sodišče za človekove pravice nadzoruje spoštovanje človekovih pravic za okoli 800 milijonov Evropejcev, državljanov članic Sveta Evrope, ki so ratificirale Evropsko konvencijo o človekovih pravicah. Od leta 1994 je med njimi tudi Slovenija. Kdo se lahko obrne na Evropsko sodišče za človekove pravice, v katerih primerih, katera pravna sredstva mora izkoristiti pred tem in kdo ga lahko zastopa, v petkovem Svetovalnem servisu sprašujemo odvetnika mag. Romana Završka.

Cirila Štuber