Oddaja STORŽ - Starejši v tretjem obdobju renesanse življenja - odkriva številne plasti življenja v zreli dobi - od družbenih pomenov in ekonomskih posledic staranja prebivalstva, aktivnosti starejših ljudi, njihove vključenosti v družbo, možnosti ponovne zaposlitve, medgeneracijskega sodelovanja do rekreativnih dejavnosti, izobraževanja za starejše, zdravstvenih težav in modrih nasvetov znanih Slovencev. Oddaja STORŽ sicer govori o starejših, namenjena pa je vsem, ki se sprašujejo o kakovosti življenja.

Gospa Ela Erjavec se rada spominja mladosti v veliki družini

Gospa Ela Erjavec ali kar Eli, kot ji rečejo, je v Domu starejših občanov Grosuplje leto in pol. Na kmetiji je ostala sama, zato sta ji sestri predlagali selitev v dom, kjer bodo dnevi bolj brezskrbni.

V sobi sem s super sostanovalko, dobro se razumeva. Včasih grem za konec tedna k sestri domov, vendar se vrnitve v dom prav razveselim.

Rada hodi na telovadbo, razveseli se obiskov. V pogovoru se rada spomni osnovnošolskih let in zgodovine, ki ji ni šla najbolje.

Učitelj mi ob koncu leta ni dal pozitivne, brat me je zbadal, da je to zato, da bom še eno leto v istem razredu. Na koncu sem šolo le končala in se leta 1970 zaposlila v Iskri.

V pokoju je 29 let, življenje v domu pa si je popestrila tudi z novimi poznanstvi.

Lucija Fatur