Upokojil se je pred 25 let, vendar je kljub letom, rojen je leta 1937, zelo dejaven. Sodeluje v televizijskih kvizih, igra kitaro in poje, rad hodi, tudi po hribih. Ima bogato delovno kariero, saj je v 39 letih delovne dobe zamenjal trinajst služb. Nazadnje je bil zaposlen v Iskri robotec, kjer so se ukvarjali z roboti. Živi sam, zato skrbi tudi za gospodinjstvo in kuhanje. Ponosno pove, da je mojster za kostanjevo potico.

Janez Jankovič o kvizih, kitari, robotih in kostanjevi potici

V svoji 39-letni poklicni karieri je zamenjal veliko služb. V delovni knjižici ima vpisanih trinajst različnih zaposlitev.

“Včasih je bilo veliko možnosti. Pa tudi, ko se mi je zdelo, da na delovnem mestu že vse vem, sem šel poskusit drugam.”

Zaposlen je bil tudi na nacionalnem radiu, vendar le kratek čas. V razdelilnici in tehniki, saj je po poklicu elektrotehnik. Nazadnje je bil zaposlen v Iskri robotec, kjer so se ukvarjali z roboti. Upokojil se je pred 25-imi let, vendar je kljub letom, rojen je leta 1937, zelo dejaven. Sodeluje v  televizijskih kvizih, igra kitaro in poje, rad hodi, tudi po hribih.

“Predvsem nisem pozabil, da sem elektrotehnik. Potem ko so mi pred štirimi leti vlomili v hišo, sem jo v celoti opremil z alarmnim sistemom, ki sem ga naredil sam.”

Živi sam, zato skrbi tudi za gospodinjstvo in kuhanje. Ponosno pove, da je mojster za kostanjevo potico.

Jana Bajželj