Obleka naredi človeka, pravi slovenski pregovor. Glede na to, da je zunanji videz ena prvih stvari, ki jih opazimo na nekom, ki ga še ne poznamo, bi to verjetno lahko držalo. A otroci iz OŠ Toneta Okrogarja iz Zagorja ob Savi pravijo, da videz ni pomemben, ko se odločamo o tem, kdo bo naš prijatelj. Povedali nam bodo, kaj je pomembneje, pogovarjali pa se bomo tudi o tem, ali bi bilo bolje, če bi v šoli vsi nosili enaka oblačila, torej uniforme. Skupaj bomo sestavili nekaj predlogov za uniformo, otroci pa bodo povedali tudi, kakšno je po njihovem delo modnih kreatorjev in kakšna oblačila bi oni ustvarili, če bi opravljali ta poklic.

O tem, ali je za prijateljstvo pomembno, kako je oblečen drugi, razmišljajo drugošolci iz OŠ Toneta Okrogarja Zagorje ob Savi

Obleka naredi človeka, pravi slovenski pregovor. Glede na to, da je zunanji videz ena prvih stvari, ki jih opazimo na nekomu, ki ga še ne poznamo, bi to verjetno lahko držalo. A otroci iz OŠ Toneta Okrogarja iz Zagorja ob Savi pravijo, da videz ni pomemben, ko se odločamo o tem, kdo bo naš prijatelj. Povedali nam bodo, kaj je pomembneje, pogovarjali pa se bomo tudi o tem, ali bi bilo bolje, če bi imeli za v šolo vsi enaka oblačila, torej uniforme. Skupaj bomo sestavili nekaj predlogov za uniformo, otroci pa bodo povedali tudi, kakšno je po njihovem delo modnih kreatorjev in kakšna oblačila bi oni ustvarili, če bi opravljali ta poklic.

Andreja Gradišar