Noč ima svojo moč, pravijo, in noč na Prvem je zmeraj drugačna. S posebnim vzdušjem in zanimivim poudarkom, ki ga dajejo raznoliki gostje Nočnega obiska: športniki, umetniki, popotniki, gospodarstveniki, znanstveniki in drugi. Ljudje različnih poklicev in starosti, ampak zmeraj s svojimi zgodbami, ki se v sproščenem pogovoru razgrinjajo pred poslušalci.

Mojca Blažej Cirej na drugi strani etra!

Nočna je bila na večer Evrovizije, ampak klici so vseeno bili. Staro prijateljstvo ne zarjavi.

Drago, 64 let, se je vozil domov iz službe na Petrolu. Prej je delal v Papirnici Radeče, pa je propadla. Čeprav jih je imel že 54, je po letu in pol je le dobil »spet službo in spet postal človek«. Bliža se upokojitvi, ampak ko je dobil izračun, ga je zmrazilo – 519 evrov. Tako da bo najbrž še nekaj časa delal. Ko bo dopoldne vstal, pa bo šel s kolesom na Kum.

Vida iz Brkinov ima čez 80 let. Malo obupuje nad pokojnino, ko pa je šla vprašat na CSD, so ji rekli, da ji jo lahko povišajo, ampak bodo po njeni smrti otroci to morali vračati – tega pa jim ni hotela narediti. Pet let je vdova, mož je bil prej 20 let hudo bolan. Trikrat ga je možganska kap in morala je skrbeti zanj. Čeprav je bilo res naporno, ga zdaj vseeno pogreša: družba je le družba.

Silvo iz Portoroža je znani piranski gostinec. Svoj lokal, ki ga je dobil od očeta, je prepustil hčerki. Sin mu je to zameril, čeprav ni ostal praznih rok. Mamila so bila kriva, da ga je 24. aprila izgubil, pa je imel šele 40 let.

Majdi je mož umrl pred osmimi meseci in to ji je težko padlo, čeprav je bil že dolgo bolan. Zdravnica ji je svetovala, naj prebere knjigo Mož z imenom Ove in to ji je zelo pomagalo. Svetuje jo tudi drugim, ki žalujejo.

Po tej knjigi so posneli tudi film z enakim naslovom, že dvakrat smo ga vrteli na TV SLO1, mislim, da kot film tedna. Dober je, stari tečko ti na koncu res seže v dušo.

Mojca Blažej Cirej