Naše poti – Amare droma je prvo nacionalno stičišče vseh Romov, ki živijo v Sloveniji. V oddaji, v kateri tudi spregovorimo in zaplešemo po romsko, spoznavamo romsko kulturno in politično življenje, stališča do aktualnega dogajanja, predstavljamo uspešne posameznike in se pogosto odpravimo po Evropi in svetu ter tako povezujemo ljudi in dogodke z romskimi koreninami. V enourni oddaji tudi spregovorimo in zaplešemo po romsko. Vsak ponedeljek ob 21.05 na Prvem.

Znan je razplet javnega razpisa za sofinanciranje programov romskih zvez v letu 2019.

Urad za narodnosti je v okviru platforme Skupaj smo uspešnejši, pripravil se eno v nizu usmerjenih razprav. Tokratno so posvetili iskanju novih pristopov za večjo vključenost Romov na trg dela. Z rezultati razpisa za sofinanciranje programov romskih zvez v letošnjem letu so nezadovoljni predvsem tisti, ki na njem niso bili najbolj uspešni. Pri tem opozarjajo da ne po lastni krivdi in da so pogoji razpisa diskriminatorni.

Pred nami je nov mesečni izbor, izbiramo domačo in tujo skladbo meseca maja. Na domačem delu vam v glasovanje ponujamo skladbi Đejmson v izvedbi zasedbe Balkan Boys in Mimi, ki jo prispevajo Teo Colori in Momento Cigano. Na tujem delu se za skladbo minulega meseca potegujeta zasedba Romano Drom s skladbo Hajde Phrala in Antoine Tato Garcia v skladbo La rumba me va.

Sandi Horvat