Med 20. in 26. majem v počastitev svetovnega dneva čebel na Prvem v poslušanje ponujamo sedem novih pravljic iz priljubljene otroške knjižne zbirke Čebelica. Sedem večerov zapored lahko prisluhnete zvočnim zgodbam v pripovedi slovenskih dramskih igralcev. Šesta v nizu je pravljica Zdravka Duše: Kje so doma dobri možje v interpretaciji igralca Klemna Slakonje. Le zakaj si dobri trije možje ne pomagajo pri razdeljevanju daril?

Pripovedovalec: Klemen Slakonja.

Urednica oddaje: Alja Verbole.
Režiser in avtor idejne zasnove cikla Čebelice: Klemen Markovčič.
Oblikovalka zvoka: Sonja Strenar.
Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina.
Posneto v studiih Radia Slovenija, april 2019.

Radio in Televizija Slovenija s skupno zgodbo tudi letos raziskujeta nova presečišča zvoka in slike za najmlajše poslušalce in gledalce. Jeseni, v Nacionalnem mesecu skupnega branja, bodo iste pravljice zaživele tudi kot televizijska slikanica, ko bodo igralci prebirali Čebelice bobru Boru iz Studia Kriškraš.

Praznovanje čebel in Čebelic z novimi pravljicami za lahko noč - pripoveduje igralec Klemen Slakonja

Med 20. in 26. majem v počastitev svetovnega dneva čebel na Prvem v poslušanje ponujamo sedem novih pravljic iz priljubljene otroške knjižne zbirke Čebelica. Sedem večerov zapored lahko prisluhnete  zvočnim zgodbam  v pripovedi slovenskih dramskih igralcev. Šesta v nizu je pravljica Zdravka Duše: Kje so doma dobri možje v interpretaciji igralca Klemna Slakonje. Le zakaj si dobri trije možje ne pomagajo pri razdeljevanju daril?

Pripovedovalec: Klemen Slakonja.

Urednica oddaje: Alja Verbole.
Režiser in avtor idejne zasnove cikla Čebelice: Klemen Markovčič.
Oblikovalka zvoka: Sonja Strenar. Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina.

Posneto v studiih Radia Slovenija, april 2019.

Radio in Televizija Slovenija s skupno zgodbo tudi letos raziskujeta  nova presečišča zvoka in slike za najmlajše poslušalce in gledalce. Jeseni, v Nacionalnem mesecu skupnega branja, bodo iste pravljice zaživele tudi kot televizijska slikanica, ko bodo igralci prebirali Čebelice bobru Boru iz Studia Kriškraš.

Alja Verbole