Svetovna organizacija je izgorelost prepoznala kot "sindrom, ki se pojavi kot rezultat kroničnega stresa na delovnem mestu, ki se ga ni primerno obravnavalo". Sindrom izgorelosti se izraža kot utrujenost in občutek pomanjkanja energije, povečan mentalni odpor do dela ali cinizem do dela ter pomanjkanje profesionalne učinkovitosti. Ključne ugotovitve Evropske fundacije za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer sicer kažejo, da so zaposleni Evropejci zdravi in se dobro počutijo, bolje nadzorujejo tudi svoje delovne aktivnosti. Vendar delo postaja čustveno zahtevno. Raziskovalci ugotavljajo, da se povečuje nabor nalog in hitrost, s katero jih morajo delavci opraviti. Ob tem naraščajo čustveno zahtevne naloge, kot sta komunikacija z jeznimi strankami in izpostavljenost težkim situacijam v službi. Posodobljena klasifikacija, ki poleg izgorelosti vključuje tudi kompulzivno spolno vedenje in zasvojenost z videoigrami, bo začela veljati januarja 2022.

Svetovna zdravstvena organizacija spremenila definicijo izgorelosti

Svetovna zdravstvena organizacija je danes pojasnila, da izgorelost ostaja stanje, povezano z delom, zaradi katerega bi posameznik lahko poiskal zdravniško pomoč, ni pa bolezensko stanje. Pojasnili so, da so v začetku tedna pomotoma sporočili, da so izgorelost uvrstili med bolezenska stanja. Spremili so le definicijo izgorelosti.

Svetovna organizacija je izgorelost prepoznala kot “sindrom, ki se pojavi kot rezultat kroničnega stresa na delovnem mestu, ki se ga ni primerno obravnavalo”. Sindrom izgorelosti se kaže kot utrujenost in občutek pomanjkanja energije, povečan mentalni odpor do dela ali cinizem do dela ter pomanjkanje profesionalne učinkovitosti. Direktor tehnološkega podjetja SAP Slovenija Gregor Potočar pravi, da je bil pred 10 leti tudi sam bil blizu izgorelosti.

V enem trenutku nehaš spat. To se je recimo zgodilo meni.

Ključne ugotovitve Evropske fundacije za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer sicer kažejo, da so zaposleni Evropejci zdravi in se dobro počutijo, bolje nadzorujejo tudi svoje delovne aktivnosti. Vendar delo postaja čustveno zahtevno. Raziskovalci ugotavljajo, da se povečuje nabor nalog in hitrost, s katero jih morajo delavci opraviti. Ob tem se povečujejo čustveno zahtevne naloge, kot sta komunikacija z jeznimi strankami in izpostavljenost težkim položajem v službi. Predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Monika Ažman spomni na primer dveletne deklice z Jesenic:

Policisti, ki so deklico odvzeli staršem, so bili deležni takojšnje prve pomoči v smislu psihosocialne podpore. Nikjer ni bilo nikogar, ki bi bil v podporo zdravnikom in medicinskim sestram.

Posodobljena klasifikacija, ki poleg izgorelosti vključuje tudi kompulzivno spolno vedenje in zasvojenost z videoigrami, bo začela veljati januarja 2022.

Urška Valjavec