Svet je razdeljen na kontinente, ljudje se preseljujemo in se mešamo. Trudimo se sleči zavore in predsodke do bogatih, Romov, temnopoltih, revnih, migrantov, ostarelih, obolelih. Naša družba je precej raznolika, a si pred tem pogosto zatiskamo oči. V stik z drugačnostjo prihajamo tudi v šoli, zato se moramo s tem pravilno soočiti. Vsi smo različni. Nihče ni bolj pomemben ali večvreden od drugega. Trudimo se prav postopati ko se vsakodnevno srečujemo z učenci, ki imajo kakršnokoli pomanjkljivost. Želimo bolje spoznati druge in to, da smo vsi različni. Vsak lahko glede na svoje zmožnosti prispeva, da bomo živeli v barviti in pisani družbi drugih in drugačnih. O vsem tem in še čem v tokratni oddaji Hudo! to soboto, 18.5., ob 9.05 na Prvem z mladimi novinarji iz Osnovne šole Dragomelj in voditeljico Tadejo Bizilj.

Naša družba je precej raznolika, a si pred tem pogosto zatiskamo oči. V stik z drugačnostjo prihajajo tudi učenci v šoli, zato se morajo s tem pravilno soočiti.

Svet je razdeljen na kontinente, ljudje se preseljujemo in se mešamo. Trudimo se sleči zavore in predsodke do bogatih, Romov, temnopoltih, revnih, migrantov, ostarelih, obolelih.

Naša družba je precej raznolika, a si pred tem pogosto zatiskamo oči. V stik z drugačnostjo prihajamo tudi v šoli, zato se moramo s tem pravilno soočiti.

Vsi smo različni. Nihče ni bolj pomemben ali večvreden od drugega. Trudimo se prav postopati ko se vsakodnevno srečujemo z učenci, ki imajo kakršnokoli pomanjkljivost. Želimo bolje spoznati druge in to, da smo vsi različni. Vsak lahko glede na svoje zmožnosti prispeva, da bomo živeli v barviti in pisani družbi drugih in drugačnih.

V goste smo povabili tudi Boštjana Gombača, ki ima pisano družino.

O vsem tem in še čem v tokratni oddaji Hudo! to soboto, 18.5., ob 9.05 na Prvem z mladimi novinarji iz Osnovne šole Dragomelj.

NOVINARSKE DELAVNICE NA ŠOLI

ODDAJA HUDO! V ŽIVO

Tadeja Bizilj