Aplikacija Google Zemljevidi bo namreč posodobila posnetke za območje Slovenije. Zajemali jih bodo z avtomobilom, območja za pešce v dveh največjih slovenskih mestih pa bodo posneli s posebnim nahrbtnikom. Metka Svetlin, vodja marketinga pri Google Adriatics poudarja, da je Ulični pogled priljubljena funkcija Google Zemljevidov, ki je trenutno na voljo v več kot 85 državah po vsem svetu, pa tudi v delih Arktike in Antarktike. Uporabniki si lahko s pomočjo te storitve ogledajo 360-stopinjske posnetke različnih ulic ter kulturne in nacionalne dediščine.

V naši državi ne bodo snemali območij, ki še niso bila posneta

Če ste ali boste v naslednjih dneh na cestah srečali vozilo, na katero so pritrjene različne kamere, ne bodite začudeni. Včeraj je na slovenske ceste namreč spet zapeljal Googlov avtomobil, da bi posodobil ulični pogled. Aplikacija Google Zemljevidi bo namreč posodobila posnetke za območje Slovenije. Zajemali jih bodo z avtomobilom, območja za pešce v dveh največjih slovenskih mestih pa bodo posneli s posebnim nahrbtnikom.

Metka Svetlin, vodja marketinga pri Google Adriatics poudarja, da je ulični pogled priljubljena funkcija Googlovih Zemljevidov, ki je ta hip na voljo v več kot 85 državah po vsem svetu, pa tudi v delih Arktike in Antarktike. Uporabniki si lahko ob pomoči te storitve ogledajo 360-stopinjske posnetke različnih ulic ter kulturne in nacionalne dediščine.

Zanimiv je tudi Googlov nahrbtnik, ki je nosljiv nahrbtnik s kamero na vrhu. Nosi ga pohodnik, ki se sprehaja po pešpoteh, nahrbtnik pa samodejno zajema posnetke. Google je v Sloveniji že posnel območja za pešce v večjih mestih, kot tudi druge zanimive kraje, vključno s Triglavskim narodnim parkom in Goriškimi brdi.

Drago Balažič