Kaj je fracking in kako uničujoč je za okolje? Čeprav naj bi bile pod površjem Petišovskega polja kar (naše) desetletne zaloge plina, pa že leta zaradi načina pridobivanja s hidravlično stimulacijo ali frackingom povečanemu obsegu črpanja nasprotujejo številni prebivalci in okoljevarstveniki, slovenski koncesionar pa se skupaj z britanskim partnerjem trudi pridobiti vsa potrebna dovoljenja za črpanje in čiščenje plina pri nas v Petišovcih.

Kako škodljivo za okolje je pridobivanje plina s hidravličnim lomljenjem in kako je z okoljevarstvenimi dovoljenji britanski družbi Ascent Resources?

Kaj je fracking in kako uničujoč je za okolje? Čeprav naj bi bile na Petišovskem polju pod površjem kar 10-letne zaloge plina za vso državo, zaradi načina pridobivanja s hidravlično stimulacijo ali frackingom, povečanemu obsegu črpanja že leta nasprotujejo številni prebivalci in okoljevarstveniki. Slovenski koncesionar pa si skupaj z britanskim partnerjem prizadeva dobiti vsa potrebna dovoljenja za črpanje in čiščenje plina v Petišovcih.

Lidija Kosi