Po požaru v pariški katedrali Notre Dame so se zvrstili izrazi obžalovanja in odločnost obnoviti enega od simbolov francoskega glavnega mesta. Napovedanih donacij je že za približno 900 milijonov. Manj odločnosti pri svojem prepričevanju o odločnosti v boju proti podnebnim spremembam zaznava mlada borka proti podnebnim spremembam Greta Thunberg, ki je med tednom gostovala pri evropskih poslancih v Strasbourgu. Zanikanje znanosti in relativizacija znanja prinašata tudi izrazito širitev nalezljivih bolezni. Svetovna zdravstvena organizacija sporoča, da je bilo med letošnjim januarjem in marcem število okužb z ošpicami za 300 odstotkov večje kot v enakem obdobju lani.

Francoska vlada želi Notre Dame obnoviti v petih letih, napovedanih že za 900 milijonov donacij. Mlada Greta Thunberg v boju za podnebje v Evropskem parlamentu.

Teden je zaznamoval požar v pariški katedrali Notre Dame. Sledili so izrazi obžalovanja in odločnost obnoviti enega simbolov francoskega glavnega mesta. Manj odločnosti pri svojem prepričevanju k odločnosti v boju proti podnebnim spremembam zaznava mlada borka proti podnebnim spremembam Greta Thunberg, ki je med tednom gostovala pri evropskih poslancih, ki so se zadnjič sestali v tem mandatu v Strasbourgu. Zanikanje znanosti in relativizacija znanja prinaša tudi izrazito širitev nalezljivih bolezni. Svetovna zdravstvena organizacija sporoča, da je bilo med letošnjim januarjem in marcem število okužb z ošpicami za 300 odstotkov večje kot v enakem obdobju lani.

Matjaž Trošt