Vabljeni k spremljanju četrtkovega Svetovalnega servisa, v katerem bodo v središču začimbe. Če so jim v preteklosti pripisovali zdravilne lastnosti, jih danes uporabljamo zgolj kot izboljševalce okusov in zdi se, da njihove blagodejne učinke zopet na novo odkrivamo. Spraševali se bomo, kako posamezne začimbe delujejo, kako jih uporabljati in kako izkoristiti njihovo antioksidativno moč. Ugotavljali bomo tudi, katere nam v tem letnem času ponuja narava in kako jih lahko uporabimo v boju proti zdravstvenim nadlogam. Naša gostja bo poznavalka začimb, Marija Kočevar.

Začimbe so najmočnejši antioksidanti

Če so začimbam v preteklosti pripisovali zdravilne lastnosti, jih danes uporabljamo samo kot izboljševalce okusov in zdi se, da njihove blagodejne učinke zopet na novo odkrivamo. Spraševali smo se, kako posamezne začimbe delujejo, kako jih uporabljati in kako izkoristiti njihovo antioksidantno moč. Ugotavljali smo tudi, katere nam v tem letnem času ponuja narava in kako jih lahko uporabimo v boju proti zdravstvenim nadlogam. Naša gostja je bila poznavalka začimb Marija Kočevar.

Peter Močnik