Reportaža s koncerta v Cankarjevem domu.

Reportaža s koncerta v Cankarjevem domu

Kantavtor Andrej Šifrer je sinoči na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma proslavil štirideset let svojega ustvarjanja. Koncert je začel akustično, pridružili so se mu glasbeniki, s katerimi je ustvarjal svoje prve plošče: Dave Cook, Bill Thorp in Martin Žvelc. Andrej Šifrer si je koncert zamislil takole:

“Glavna ideja je bila z originalnimi izvajalci izpred štiridesetih in več let priti na oder v neki akustični zgodbici, potem predelave v bendovski, pa na koncu orkester. Jaz nisem imel na začetku ideje, da to hočem, to se je delalo sproti …”

S priredbami Šifrerjevih pesmi so tako akustičnemu začetku sledili bendi – Manouche, Domen Holc s svojo zasedbo, Hamo & Tribute 2 Love ter Siddharta. Tako smo slišali nekaj pesmi z njegove zadnje plošče »Moj žulj – 40 let«, pa tudi marsikatero pesem s predlanske plošče “Štirideset let norosti”. Na koncu pa je oder zapolnil Simfonični orkester RTV Slovenija in zazveneli so novi aranžmaji nekaterih starih in novih Šifrerjevih pesmi, ki jih je ustvaril Patrik Greblo. Izvajalcem se je pri več pesmih pridružilo tudi občinstvo, kar je Andreja Šifrerja še posebno razveselilo:

“Če je za tabo 80 ljudi pa 1500 pred tabo, kaj lahko odtehta ta trenutek? Tisti zadaj špilajo, ti spredaj pojejo, ti si pa vmes, v tem čudovitem sendviču …”

Teja Klobčar