Kako je biti mama v današnjem svetu?

Kristina Modic je do materinstva prehodila dolgo pot. Želja se ji je vendarle uresničila, materinstvo pa ji vsak dan znova postavlja nova vprašanja in izzive. Kako je biti mama v današnjem svetu in kateri so izzivi, ki mamam prihajajo na pot iz dneva v dan?

Materinski dan se mi zdi zelo lep praznik, v bistvu je za vsako mamo priložnost, da pogleda vase in na vlogo, ki jo ima v življenju kot mama.

Gospa Kristina se strinja, da pregovor “Majhni otroci, majhne skrbi, veliki otroci, velike skrbi” še kako drži, saj si na začetku predvsem fizično utrujen, z odraščanjem pa sicer prihajajo drugačni izzivi, za katere včasih ne veš, kako bi jih razrešil, da bo najbolj prav.

Materinstvo se mi zdi poslanstvo ženske in je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi v življenju. Prepričana sem, da ti zavedanje, da si mama, lahko pokloni najlepše občutke. Zdaj tudi razumem svojo mamo in vse njene skrbi, ki so se mi včasih zdele odveč, zdaj pa se zalotim, da se odzovem podobno.

Kristina si je vedno želela veliko družino in ko pri načrtovanju starševstva ni šlo vse gladko, je začela razmišljati, da bo morda morala v življenju najti druge cilje in načrte.

Ta leta so bila tudi težko obdobje, saj ti okolica nekako ne da miru, sprašuje, zakaj še nimaš otrok, kaj čakaš in podobno. Ženske o tem govorimo bolj odprto, moški pa se s takšno stisko spopadajo drugače, morda bolj zaprto. Vendar sem svoji želji po otroku sledila, z možem sva posvojila sinčka in vem, da je bila ta odločitev najbolj prava. Veste, uspešen si lahko na različnih področjih, a na koncu dneva vendarle prideš domov, kjer te čakajo smeh, veselje, pa včasih tudi jok in kakšna jezica, a vse to je del družine, ki daje domu prav posebno toplino.

Lucija Fatur