Toplejši pomladni dnevi vabijo ven na svež zrak, toda številni najstniki prosti čas raje preživijo v svoji sobi z računalnikom pred seboj ali telefonom v roki. Mladi novinarji iz Logatca bodo tokrat ugotavljali, za kaj vse je ukvarjanje s športom dobro in koristno, pred mikrofon so povabili tudi znanega športnika in mlade, ki si življenja brez športa sploh ne predstavljajo več. Vodi Tadeja Bizilj.

Pomlad vabi ven na svež zrak - se najstniki odzovejo?

Toplejši pomladni dnevi vabijo ven na svež zrak, toda številni najstniki prosti čas raje preživijo v svoji sobi z računalnikom pred seboj ali telefonom v roki. Mladi novinarji iz Logatca bodo tokrat ugotavljali, za kaj vse je ukvarjanje s športom dobro in koristno, pred mikrofon so povabili tudi znanega športnika in mlade, ki si življenja brez športa sploh ne predstavljajo več.

Naš sogovornik se s športom aktivno ukvarja že od otroštva. Za Miho Šimencem je najbolj uspešna kariera v teku na smučeh do sedaj – a kljub temu njegovi cilji segajo še precej višje.

Tudi na Osnovni šoli 8. talcev Logatec je veliko učencev, ki jim je šport na prvem emstu. Kako lahko ukvarjanje s športom pomaga tudi pri učenju pa je povedala šolska psihologinja Bojana Breznikar.

Mladi novinarji na novinarskih delavnicah na šoli

Mladi na Radiu Slovenija

Tadeja Bizilj