V naslednjih tednih bodo po Sloveniji potekali vpisi v vrtce za naslednje šolsko leto. Do kdaj je treba oddati vlogo za znižano plačilo vrtca, kako pravilno izpolniti vpisni list, kakšen pomen ima število točk oziroma uvrstitev na čakalni seznam? O vsem tem bomo govorili v torkovem Svetovalnem servisu, ko bosta na vprašanja odgovarjali Vida Starič Holobar z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Janja Bogataj, predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije.

Od vseh regij pri nas ima največ vrtcev – javnih in zasebnih – osrednjeslovenska. Najmanj jih je v zasavski in primorsko-notranjski regiji.

V naslednjih tednih bodo po Sloveniji potekali vpisi v vrtce za naslednje šolsko leto. Do kdaj je treba oddati vlogo za znižano plačilo vrtca, kako pravilno izpolniti vpisni list, kakšen pomen ima število točk oziroma uvrstitev na čakalni seznam? O vsem tem v pogovoru z Vido Starič Holobar z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ter Janjo Bogataj, predsednico Skupnosti vrtcev Slovenije.

Marko Rozman