Rekreativni športniki in športnice se pogosto ne zavedajo svojih prehranskih potreb. Prepričani so, da lahko pojejo karkoli, saj bodo s športno dejavnostjo porabili vse, kar so zaužili. Kako naj vejo, da se prehranjujejo pravilno? Za koliko naj bi povečali vnos beljakovin? Kdo naj poseže po prehranskih dopolnilih in katera so priporočljiva? O prehrani športnic in športnikov bomo govorili v ponedeljkovem Svetovalnem servisu. Zato bo v studiu Prvega Mario Sambolec, strokovnjak za prehrano in trener, ki bo odgovarjal tudi na vprašanja poslušalk in poslušalcev.

Tri ure pred vadbo večji obrok: meso, krompir, solata. Če je do vadbe manj kot tri ure, lažji obrok z grškim jogurtom, kosom sadja in oreščki

Rekreativni športniki in športnice se pogosto ne zavedajo svojih prehranskih potreb. Prepričani so, da lahko pojejo kar koli, saj bodo s športno dejavnostjo porabili vse, kar so zaužili. Kako naj vejo, da se prehranjujejo pravilno? Za koliko naj bi povečali vnos beljakovin? Kdo naj uporablja prehranska dopolnila in katera so priporočljiva? Svetuje Mario Sambolec, strokovnjak za prehrano in trener.

Jana Bajželj