Po upokojitvi se je začela ukvarjati z oblikovanjem kamna in je članica dolenjskega društva ustvarjalcev v kamnu Skulpte. Pred upokojitvijo je bila na nacionalnem radiu mojstrica zvoka. Ob lanski 90-letnici Radia Slovenija se je s svojim umetniškim delom, ki stoji v avli radia, poklonila ustvarjalkam in ustvarjalcem zvoka, glasbe in besede. Gabrijela Čepič, ki bo čez mesec dopolnila 80 let, bo o svojem življenju pred in po upokojitvi pripovedovala v četrtkovi oddaji Storž ob 10.30 na Prvem.

Upokojena radijska mojstrica in oblikovalka v kamnu Gabrijela Čepič

Gospa Gabrijela Čepič je bila pred upokojitvijo mojstrica zvoka na nacionalnem radiu. Po upokojitvi se je začela ukvarjati z oblikovanjem kamna. Je članica dolenjskega društva ustvarjalcev v kamnu Skulpte. Ob lanski 90-letnici Radia Slovenija se je s svojim umetniškim delom, ki stoji v avli radia, poklonila ustvarjalkam in ustvarjalcem zvoka, glasbe in besede.

Zlata vreden je po njenem mnenju odnos do sočloveka. Ko je sin imel prometno nesrečo, so ji sodelavci v službi odstopili svoje proste dni, da se mu je lahko posvetila. V tem pa vidi globlji pomen.

“Nekateri ljudje sprejmemo v življenju tudi težka bremena, da v drugih lahko vzbudimo sočutje.”

Med pomembna spoznanja v svojem skoraj 80 let dolgem življenju uvršča tudi polnost svojega življenja.

“Najpomembneje se mi zdi, da najdeš sebe in da živiš to, kar si.”

S kamnom se je začela ukvarjati po naključju. Ko je mož ostal brez službe, sta pri prijateljih izvedela za društvo ljubiteljev slovenskega naravnega kamna. Udeležil se je tečajev klesanja kamna. Potem ko je mož postal častni član društva, se je za oblikovanje kamna odločila tudi gospa Čepič.

“Ker nimam toliko moči v rokah kot moški, se ukvarjam predvsem s peščenjakom. Na razstavi ob Štukljevem letu me je umetnostni zgodovinar razglasil za mojstrico filigranskih sposobnosti, saj v peščenjaku lahko oblikujem zelo drobne stvari.”

Jana Bajželj