Po slabih petih mesecih ministrovanja, je notranji minister Boštjan Poklukar le stopil pred naš mikrofon in v prvem daljšem pogovoru z medijem povedal, da je ministrstvo prevzel v dobri kondiciji. Pravi tudi, da se lahko pohvali s strokovnimi sodelavci, ki svoje delo opravljajo kakovostno, zato ne dvomi, da bo kos izzivom, ki še čakajo notranji resor. Za čas ministrovanja, si je zadal tri ključne cilje in sicer obvladovanje migracij, nadaljnjo opremljanje policistov in modernizacijo upravnega dela ministrstva, saj če ne bomo digitalizirali postopkov, bomo ostali zadaj in imeli samo še več birokratskega in administrativnega dela.

Pogovor z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem

Po slabih petih mesecih ministrovanja je notranji minister Boštjan Poklukar le stopil pred naš mikrofon in v prvem daljšem pogovoru z medijem povedal, da je ministrstvo prevzel v dobri kondiciji. Pravi tudi, da se lahko pohvali s strokovnimi sodelavci, ki svoje delo opravljajo kakovostno, zato ne dvomi, da bo kos izzivom, ki še čakajo notranji resor. Za čas ministrovanja si je zadal tri ključne cilje, in sicer obvladovanje migracij, nadaljnje opremljanje policistov in modernizacijo upravnega dela ministrstva, saj če ne bomo digitalizirali postopkov, bomo ostali zadaj in imeli samo še več birokratskega in administrativnega dela.

Več policijskih pooblastil

Nekatere spremembe napoveduje tudi na normativnem delu, predvsem glede večje učinkovitosti policije, saj si želi živeti v državi, v kateri ima policija dovolj pooblastil za uspešen boj s kriminalom, predvsem organiziranim. A večja pooblastila po drugi strani terjajo tudi ustrezne nadzorstvene mehanizme. Pri tem ni dvoma, da se bo na političnem parketu zgodilo soglasje in ravnotežje med pooblastili in nadzorom nad njimi.

Ograje ne bi podaljševal

Ograja na meji v skladu s koalicijsko pogodbo za zdaj ostaja, pri tem pa si želi, da je ne bi podaljševali. Če se bo pojavil še večji pritisk nezakonitih migracij, pa bo vlada morala sprejeti ustrezne ukrepe.

Robert Škrjanc