Kakšni so pogoji za starostno upokojitev v letošnjem letu? Kaj je potrebno urediti pred zaključkom dela? Katere vloge je na ZPIZ mogoče vložiti elektronsko? Kako se lahko zniža starost za upokojitev? Kako je pokojnino mogoče povečati? Ali lahko upokojenec dela in obenem prejema pokojnino? Kakšna bo letos uskladitev pokojnin? To so vprašanja za generalnega direktorja Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije Marijana Papeža. Sodelujete lahko prek telefona 01/475-22-22, e-pošte: radioprvi@rtvslo.si in kratkih sporočil na številko 041-3000-07 s prvo besedo PRVI.

Končano je prehodno obdobje: moški in ženske izenačeni, za polno starostno pokojnino 40 let pokojninske dobe brez dokupa in starost 60 let

Kakšni so pogoji za starostno upokojitev v letošnjem letu? Kaj je potrebno urediti pred zaključkom dela? Katere vloge je na ZPIZ mogoče vložiti elektronsko? Kako se lahko zniža starost za upokojitev? Kako je pokojnino mogoče povečati? Ali lahko upokojenec dela in obenem prejema pokojnino? Kakšna bo letos uskladitev pokojnin? To so vprašanja za generalnega direktorja Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije Marijana Papeža. Sodelujete lahko prek telefona  01/475-22-22, e-pošte: radioprvi@rtvslo.si in kratkih sporočil na številko 041-3000-07 s prvo besedo PRVI.

Jana Bajželj