Mraz in sneg in veter nas spomnijo, kako topel dom imamo, da je dobro, da ima tudi človek svoj brlog. V najdaljšem mesecu v letu – zato ker imajo številni zaradi praznikov prazno denarnico – vas k nočnemu pogovoru vabi Mojca Blažej Cirej. Napolnite svoj telefon in pokličite. Dobra družba se vedno prileže.

Mojca Blažej Cirej na drugi strani etra

Danica iz Kočevja, 74 let, pravi, da ves čas posluša nočni program, poklicala pa je prvič. Že deset let je brez noge od kolena navzdol, kar je posledica tromboze, zapleta pri posegu.

Marjan iz Ljubljane je povedal, da gre v knjižnico kar z nakupovalnim vozičkom. Z ženo veliko bereta, sploh odkar je ona sedem mesecev preležala v bolnišnici. Zdaj je doma, a s hojco, če je poledenelo, ne more ven.

Staneta iz okolice Ljubljane je možganska kap ravno na Prešernov dan pred dvema letoma. V samo petnajstih minutah je bilo Pacientovo vozilo pri njem, kar mu je zelo pomagalo. Ponovno se je naučil govoriti in hoditi, od pasu navzdol pa je vse mrtvo, tako da ima električni voziček. Žena je septembra umrla, na srečo živi s hčerko.

Nada s Komna na krasu, 70 let, je poklicala prvič. Že 20 let je invalidka, noge so ji odpovedale iz čistega mira.  Odkrili so ji kostni tumor, ga operirali, ampak problem so neobvladljive bolečine. Vstavljeno ima protibolečinsko črpalko s kombinacijo petih zdravil, tri leta že hodi zato v Celovec, a živčni sistem deluje po svoje in bolečinam ni konca. Živi z možem.

Rado, ki ga je med meditacijo nagovoril Bog, bere Grešne papeže in je zgrožen.

Roman pa naprej in nazaj obrača svojo glavno temo – ljubezen. Gledal je TV klub o poliamoriji, o tem, ali lahko ljubimo več partnerjev hkrati. Ne strinja se z ugotovitvami gostov, pravi, da ve, da lahko. Spoznal je prelepo dekle, a žal ima že partnerja. Usoda …

Mojca Blažej Cirej