»Če človek projektira kakšno stavbo, bi moral najti v njej tako idejo, da bi se tresel pred njo!« je rekel mojster arhitekt Jože Plečnik, ki je bil rojen prav na današnji dan. Poslanstvo arhitekta je razumel kot nalogo, narediti poleg praktične hiše tudi poduhovljeno bivališče, ki s svojimi volumni in dimenzijami ne daje človeku le strehe nad glavo, ampak tudi miselno oporo. Kako pa o arhitekturi, njeni vlogi in nalogi razmišljajo študentje arhitekture in že uveljavljeni, priznani slovenski arhitekti, pa v tokratnem Gymnasiumu. Avtorica oddaje je Liana Buršič

Mojster Jože Plečnik je bil prepričan, da če arhitekt projektira kakšno stavbo, bi moral najti v njej tako idejo, da bi se tresel pred njo!

»Če človek projektira kakšno stavbo, bi moral najti v njej tako idejo, da bi se tresel pred njo!« je rekel mojster arhitekt Jože Plečnik, ki je bil rojen prav na današnji dan. Poslanstvo arhitekta je razumel kot nalogo, narediti poleg praktične hiše tudi poduhovljeno bivališče, ki s svojimi volumni in dimenzijami ne daje človeku le strehe nad glavo, ampak tudi miselno oporo. Kako pa o arhitekturi, njeni vlogi in nalogi razmišljajo študentje arhitekture in že uveljavljeni, priznani slovenski arhitekti, pa v tokratnem Gymnasiumu.

Liana Buršič