Kuhanje je v zadnjih letih postalo pravi trend in najrazličnejše, tudi zelo zapletene jedi, ki so bile včasih več ali manj le domena restavracij, so našle svoje mesto v domačih kuhinjah. Pa tudi na spletu lahko izbrskamo recepte za praktično katerokoli poslastico, ali pa na družbenih omrežjih opazujemo, kaj so jedli drugi in to skušamo pripraviti tudi sami. Veliki gurmani pa znajo biti tudi otroci. Čeprav jim najboljšo specialiteto marsikdaj predstavljata dunajski zrezek in ''pomfri'', to še ne pomeni, da ne razmišljajo tudi o tem, kako bi pripravljali druge jedi. In o tem, kako bodo kuhali, ko odrastejo, se je z otroki z Osnovne šole Ig pogovarjal Aleš Ogrin.

Kako bodo nastajale kulinarične specialitete in kako se sploh bere recepte

Kuhanje je v zadnjih letih postalo pravi trend in najrazličnejše, tudi zelo zapletene jedi, ki so bile včasih več ali manj le domena restavracij, so našle svoje mesto v domačih kuhinjah. Pa tudi na spletu lahko izbrskamo recepte za praktično katerokoli poslastico, ali pa na družbenih omrežjih opazujemo, kaj so jedli drugi in to skušamo pripraviti tudi sami. Veliki gurmani pa znajo biti tudi otroci. Čeprav jim najboljšo specialiteto marsikdaj predstavljata dunajski zrezek in ”pomfri”, to še ne pomeni, da ne razmišljajo tudi o tem, kako bi pripravljali druge jedi. O tem so spregovorili drugošolci in tretješolci z Osnovne šole Ig.

Aleš Ogrin