Na Prešernovi proslavi na predvečer kulturnega praznika je bilo zaradi dobitnikov nagrad slovesno, a hkrati tudi trpko. Predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Vinko Möderndorfer je poudaril, da če oblast ne spoštuje ustvarjalnosti, ne gre pričakovati, da jo bodo spoštovali državljani. Janez Škof je letošnji dobitnik Borštnikovega prstana za življenjsko delo, je igralec z velikim občutkom za improvizacijo. Poslovili smo se od izjemne gledališke in filmske igralke Štefke Drolc, dobili smo sklad Jerneja Šugmana.

Od novih kulturnih nagrajencev do slovesa Štefke Drolc

Na Prešernovi proslavi na predvečer kulturnega praznika je bilo zaradi dobitnikov nagrad slovesno, a hkrati tudi trpko. Predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Vinko Möderndorfer je poudaril, da če oblast ne spoštuje ustvarjalnosti, ne gre pričakovati, da jo bodo spoštovali državljani.

“Trditev, da mora umetnost izpolnjevati pričakovanja najširše javnosti, je neumnost in to nevarna neumnost.”

Janez Škof je letošnji dobitnik Borštnikovega prstana za življenjsko delo, je igralec z velikim občutkom za improvizacijo. Poslovili smo se od izjemne gledališke in filmske igralke Štefke Drolc ter dobili smo sklad Jerneja Šugmana.

Bojan Leskovec