Ste praznična darila naročili v tujini, se morda ujeli v zanko črnega petka ali pa izkoristili neverjeten popust, ki ga ponuja neznani spletni trgovec? Je bil vaš let odpovedan oziroma je do nepravilnosti prišlo pri najemu avtomobil v tujini? Stik s tujimi podjetji je za posameznika včasih težaven, zato lahko obupa nad svojimi potrošniškimi pravicami. Pri tem je v pomoč Evropski potrošniški center, ki naveže stik s prodajalci in zastopa pravice potrošnika. O tem tudi v sredinem Svetovalnem servisu, ko bosta z nami vodja Evropskega potrošniškega centra Romana Javornik in pravna svetovalka Tadeja Žefran.

Kakšne so pravice potrošnikov pri nakupu blaga in storitev v EU, kako vam lahko pri njihovem uveljavljanju pomaga Evropski potrošniški center?

Ste praznična darila naročili v tujini, se morda ujeli v zanko črnega petka ali pa izkoristili neverjeten popust, ki ga ponuja neznani spletni trgovec? Je bil vaš let odpovedan oziroma je do nepravilnosti prišlo pri najemu avtomobila v tujini? Stik s tujimi podjetji je za posameznika včasih težaven, zato lahko obupa nad svojimi potrošniškimi pravicami. Pri tem je v pomoč Evropski potrošniški center, ki naveže stik s prodajalci in zastopa pravice potrošnika. O tem tudi v sredinem Svetovalnem servisu, ko bosta z nami vodja Evropskega potrošniškega centra Romana Javornik in pravna svetovalka Tadeja Žefran.

Andreja Čokl