Maja Gregorič je prepričana, da nas različnost bogati

Gospa Maja Gregorič ima za seboj zanimivo in pestro življenjsko pot. Iz Ljubljane in Sarajeva je pripotovala v Slovenj Gradec, kjer zdaj živi v Koroškem domu starostnikov. V osnovnošolskih razredih je poučevala fiziko kar 36 let in spoznavala najrazličnejše generacije otrok, ki so prihajali iz različnih načinov življenja, okolij, družin.

Različnost med ljudmi me ne moti, navajena sem tega, da imamo vsak svoj pogled na svet, ki je enak nam oziroma narodu, katerega del smo. To sem spoznala že v Sarajevu, kamor je oče odšel po 2. svetovni vojni, kmalu za njim pa še midve z mamo.

V Sarajevu je ostala 20 let, oče in mama še malo dlje.

Življenje me je potem popeljalo na Koroško. Našla sem službo in skušala približati fiziko osnovnošolcem. Veste, vsak otrok je drugačen in vložila sem veliko energije v to, da sem jih nekako združevala v celoto. Zato me različnost niti ne preseneča niti ne moti.

Zdaj v Domu z zanimanjem opazuje in se vživlja v zgodbe posameznikov. V vsaki stvari se potrudi opaziti pozitivno plat.

Imam kar nekaj idej za dejavnosti, morda pa jih nekoč uresničimo. Vsak mora najti nekaj za svojo dušo. Tukaj smo res zbrani z vseh vetrov in prav to je bogastvo.

Lucija Fatur