Hudo!

Kaj je sreča?

Kaj osrečuje najstnike z Iga in njihove sogovornike

people-821624_960_720
foto: Pixabay

»Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal«, pravi ljudska modrost. Kaj osrečuje učence Osnovne šole Ig in njihove sogovornike in s čim lahko prav vsak od nas osreči druge, ste lahko slišali v tokratni oddaji Hudo!.

Mladi novinarji so pred mikrofon povabili svoje vrstnike – povedali so, da jih najbolj osrečujejo prijatelji, družina in njihovi hobiji.

Pesnik Ivan Minatti pravi v svoji pesmi: »Nekoga moraš imeti rad.« Pa je to sploh res? Mladi uživajo na različnih treningih – rokomet, nogomet, gimnastika, ples, karate, baseball …, ker se tam družijo s prijatelji, se sprostijo in razgibajo. Tudi tekmovalnost marsikoga privlači. Branje dobrih knjig, poslušanje glasbe, socialna omrežja, računalniške igre, vse to imajo radi. Kako pa o sreči razmišlja eden najuspešnejših slovenskih orodnih telovadcev, Mitja Petkovšek? Takole pravi:

“Vedno poudarjam, da so stvari, ki me v življenju najbolj razveselijo in osrečijo, zastonj. Sprehod z družino v naravi, pijača s prijatelji, seveda tudi moja sedanja služba – to, da lahko gledam, kako se otroci z veseljem zapodijo v telovadnico in se poskušajo naučiti salto, me neizmerno osrečuje.”