Deževna noč bo naša prijateljica. Z Mojco boste poklepetali, ji potožili in se nasmehnili šali. Ker se ravno končuje Knjižni sejem, je pripravila tudi nekaj otroških ugank iz sveže izdane knjižice Ambroža Kvartiča. Enega poslušalca čaka celo nagrada – ta knjižica ugank.

Nočni pogovori z Mojco

Kar nekaj dni skupaj je ves čas deževalo. Deževali pa so tudi poslušalci. Mario iz Sp. Idrije je ob obletnici radia in TV povedal, kako so on in njegovi trije bratje navdušeno sprejeli napredek. Eden od fantov si je celo sam sestavil radijski sprejemnik, ki je lovil Glas Amerike in Radio TrstA. Ko je prišla televizija, so mislili, da je radiu odzvonilo, pa je čas pokazal, da ga ne more nič izpodriniti. Danes ga spremlja ves dan, povsod ima zvočnike.  Še celo krava in bikci v hlevu imajo svoj zvočnik, da niso osamljeni.

Jure s Koroške je star 32 let. Radio ga spremlja od malega. Slep je od rojstva in prvič je poklical. Povedal je, da se spomni mojih nočnih še, ko je hodil v šesti razred. Da je nočna lepa oddaja s tradicijo. Tako kot radijska igra in Lahko noč, otroci.

Uganko iz knjižice ugank Ambroža Kvartiča z naslovom Kdo in kaj? Razvozlaj! je razrešila babica Terezija z Vrhnike. Za nagrado bo dobila knjižico ugank, ki jo podarja Mladinska knjiga. Vnuki bodo veseli.

Po poročilih ob enih je nočni program razburkala Milenka iz Krškega. Po cepljenju pri enem letu je njen vnuček postal avtističen. Prej je že hodil, govoril, potem nič več. Zdaj je star štiri leta, ne drži blata in vode, vse ga je treba spomniti. Trudijo se z njim, počasi prihaja nazaj, a možgani so poškodovani. Cepiva niso varna in največ poškodovanih je fantkov. Zdaj delajo cepivo iz zarodkov in človeški DNK povzroča avtizem. Prizadeti otroci imajo tudi vsi čudne parazite, so odkrili s pomočjo veterinarja. Spomladi se je pred parlamentom zbralo več kot sto staršev teh otrok, bili so tudi pri Vlasti Nusdorfer.

V stik z Milenko je prek prijaznega tehnika Nika Badovinca stopil Janko iz Laškega. 51 let star je pusti službo in postal ekološki kmet, s tem si je temeljito popravil zdravje. Zdaj je dobil vnuka in je glede cepljenja v dilemi, zato se je želel povezati z Milenko in to skupino staršev.

Zgodbe, da te stisne pri srcu.

Prvi