»Moram priznati, da zelo nerad 'stikam' po preteklosti, ker poznam ljudi, ki so se preveč ukvarjali s preteklostjo ali svojo zgodovino, in so nato tam tudi obtičali«, je ob tridesetletnici glasbene kariere pred približno dvanajstimi leti v intervjuju na Prvem programu Radia Slovenija, spregovoril eden od naših najbolj priznanih kantavtorjev, šestinšestdesetletni Andrej Šifrer. V studio Prvega smo ga znova povabili ob njegovem štiridesetletnem jubileju, ki ga je leta 2017 ozaljšal z nekaj koncerti in izdajo albuma 40 let norosti. Andrej Šifrer je prepričan, da bo častitljivo obletnico primerno zaokrožil v marcu prihodnje leto, ko bo skupaj z nekaj eminentnimi in nekaj mladimi nadarjenimi slovenskimi glasbenimi ustvarjalci, s posebnim projektom, stopil na oder Cankarjevega doma v Ljubljani.

40 let norosti

»Moram priznati, da zelo nerad ‘stikam’ po preteklosti, ker poznam ljudi, ki so se preveč ukvarjali s preteklostjo ali svojo zgodovino, in so nato tam tudi obtičali«, je ob tridesetletnici glasbene kariere pred približno dvanajstimi leti v intervjuju na Prvem programu Radia Slovenija, spregovoril eden od naših najbolj priznanih kantavtorjev, šestinšestdesetletni Andrej Šifrer. V studio Prvega smo ga znova povabili ob njegovem štiridesetletnem jubileju, ki ga je leta 2017 ozaljšal z nekaj koncerti in izdajo albuma 40 let norosti. Andrej Šifrer je prepričan, da bo častitljivo obletnico primerno zaokrožil v marcu prihodnje leto, ko bo skupaj z nekaj eminentnimi in nekaj mladimi nadarjenimi slovenskimi glasbenimi ustvarjalci, s posebnim projektom, stopil na oder Cankarjevega doma v Ljubljani. Godbe z zgodbo z Andrejem Šifrerjem (po objavi v etru) najdete na spletni strani Prvega in v arhivu oddaj na MMC RTV.

»Moram priznati, da zelo nerad ‘stikam’ po preteklosti, ker poznam ljudi, ki so se preveč ukvarjali s preteklostjo ali svojo zgodovino, in so nato tam tudi obtičali!«

Aida Kurtović