Kis je nepogrešljiva sestavina v vseh kuhinjah. Vendar, ali je res vsak kis kis? Kako pripravimo kis iz domačih jabolk, koliko časa traja klasičen postopek in katere so najpogostejše napake pri pripravi? Katero sadje, poleg jabolk, je še primerno za pripravo kisa? Kako do zeliščnih in aromatiziranih kisov? Postopke priprave domačega kisa vam bomo predstavili v sredinem svetovalnem servisu, ko bo naš gost doktor Janez Hribar z Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Kis je nepogrešljiva sestavina v vseh kuhinjah.

Vendar, ali je res vsak kis kis? Kako pripravimo kis iz domačih jabolk, koliko časa traja klasičen postopek in katere so najpogostejše napake pri pripravi? Katero sadje, poleg jabolk, je še primerno za pripravo kisa? Kako do zeliščnih in aromatiziranih kisov? Postopke priprave domačega kisa smo predstavili v sredinem svetovalnem servisu, ko je bil naš gost doktor Janez Hribar z Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Bojan Leskovec