Gospa Jasna Müller svoj 90. rojstni dan praznuje v istem letu kot nacionalni radio, ki jo spremlja že od otroštva, saj je bil njen oče član prve radijske igralske skupine. Svoje poklicno življenje je gospa Müller posvetila medicini in anesteziologiji. Prosti čas pa smučanju in planinarjenju. Po upokojitvi se je začela ukvarjati s slikanjem. Prepričana je namreč, da mora človek ob upokojitvi razpeti krila.

Anesteziologinja prim. Jasna Müller je rojena istega leta kot nacionalni radio

Gospa Jasna Müller svoj 90. rojstni dan praznuje v istem letu kot nacionalni radio, ki jo spremlja že od otroštva, saj je bil njen oče član prve radijske igralske skupine. Svoje poklicno življenje je gospa Müller posvetila medicini in anesteziologiji.

“Za študij medicine sem se odločila v prvih dneh po osvoboditvi 9. maja 1945, ker sem v vojni bolnišnici pomagala oskrbovati ranjence.”

V prostem času je rada smučala in hodila v gore. Ljubezen do narave in gibanja je prevzela od svojih staršev. Njena mama je bila v 20. letih prejšnjega stoletja smučarska prvakinja. Igrala je tenis, plavala in hodila v hribe. Bila je tudi članica ekipe hazene. To je bila ekipna igra z žogo, podobna rokometu, ki so jo takrat igrale le ženske. Bila je bančna uradnica s svojim samostojnim poklicem. To je bil čas, ki je ženske popolnoma osvobodil. S to svobodo v družini je odraščala tudi gospa Müller.

Po končanem študiju medicine je specializirala anesteziologijo. Na vprašanje, kaj je po njenem mnenju najpomembneje v odnosu do bolnika, je odgovorila:

“Brezpogojna natančnost.”

Ko danes posluša informacije o dolgih čakalnih vrstah, preobremenjenosti in pomanjkanju zdravstvenega osebja, se počuti prizadeto.

Jana Bajželj