Borut Korun, dr. dentalne medicine, popotnik, pisatelj, upokojenec

Borut Korun ima v svojem življenju najrazličnejše vloge: je upokojeni dr. dentalne medicine, sicer pa tudi popotnik, raziskovalec in pisatelj. “Z veslom in peresom po svetu” je naslov razstave, ki si jo lahko ogledamo v muzeju na gradu v Velenju. Fotografije, knjige in celo mali čoln, s katerim je Borut Korun prevozil kar lepo število kilometrov po rekah, pripovedujejo o mesecih in letih potovanj ter doživetij in o barvitosti našega sveta.

Za razstavo smo izbrali le delček mojega življenja s potovanj, prikazanih jih je približno 20. En del razstave so bolj klasična potovanja – pa še ta niso zares klasična –, drugi del pa so moja veslaška potovanja, ko sem bil na poti s čolnom po Braziliji, Venezueli, Kolumbiji.

Vsi ljudje smo radovedni, vsak odkriva svet po svoje. Tuje kulture so mi vedno predstavljale neko skrivnostnost, vedno so me navduševale različne poti, ki jih je človeštvo doseglo v svojem razvoju.

Kljub vsemu se Borut Korun vedno rad vrača domov, saj je doma vendarle najlepše. Poleg tega v teh dneh prihaja na police že njegova deveta knjiga, rad pa se spominja tudi vseh 42 let, ki jih je posvetil svojim pacientom v zobozdravstveni ordinaciji.

Lucija Fatur