Plesnih nastopov res ni mogoče videti, zato pa radijski posnetki ponujajo priložnost samolastne vizualizacije in bližine tamkajšnjega vzdušja.

V soboto, 20. oktobra je v Domu drugega slovenskega tabora v Žalcu potekal 2. del prireditve Le plesat me pelji 2018. To je državno srečanje folklornih skupin, ki ga organizira Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije. Z osem do deset minutnimi programi so se predstavile tiste folklorne skupine, ki so prodrle skozi sito občinskih in regijskih srečanj ter so ob koncu prejele zlata priznanja. Podeljene so bile tudi zlate plakete s posebnimi pohvalami. Scenarij prireditve je pripravila Tjaša Ferenc Trampuš, samostojna strokovna svetovalka za folklorno dejavnost pri Javnem skladu za kulturne dejavnosti Republike Slovenije. Večer je vodil Gregor Budal.

Posnetke nastopov skupin, uvrščenih na državno srečanje bomo predvajali v dveh zaporednih oddajah Slovenska zemlja v pesmi in besedi, danes bodo tako nastopili: Folklorna skupina Metla KTD Miklavž pri Ormožu, Mlajši člani Folklorne skupine Tine Rožanc, Akademska folklorna skupina France Marolt, Folklorna skupina Podkev KTD Miklavž pri Ormožu ter Folklorna skupina Ponikve. Prihodnji torek pa boste lahko spremljali nastope Mladinske folklorne skupine Mengeš, Folklorne skupine Dragatuš, Folklorne skupine Klas Horjul in Folklorne skupine Gartrož. Oder ima svojo moč, radio pa svoj čar. Plesnih nastopov res ni mogoče videti, zato pa radijski posnetki ponujajo priložnost samolastne vizualizacije in bližine tamkajšnjega vzdušja.

Simona Moličnik, Prvi