Na Osnovni šoli Ig so učenci na filmskem področju zelo zagnani. Filmski svet jih privlači, a ga ne spremljajo le od daleč, temveč v njem tudi aktivno sodelujejo. Snemajo filme, tako igrane, kot tudi animirane in za svoje delo in trud prejemajo številne pohvale in nagrade. Več slišite v tokratni oddaji Hudo!, ki jo vodi Tadeja Bizilj.

Kako napisati dober scenarij, kako izbrati pravi naslov za film, kakšen mora biti profesionalni igralec in kako nastane animirani film?

Na Osnovni šoli Ig so učenci na filmskem področju zelo zagnani. Filmski svet jih privlači, a ga ne spremljajo le od daleč, temveč v njem tudi aktivno sodelujejo. Snemajo filme, tako igrane – posneli so film Kaj naj naredim, da punco dobim?, kot tudi animirane in za svoje delo in trud prejemajo številne pohvale in nagrade. Sodelovali so tudi na Filmskem festivalu v Izoli in tam prejeli zlato priznanje za animirani film Umazani piknik in Narava vrača udarec.

Kako napisati dober scenarij, kako izbrati pravi naslov za film, kakšen mora biti profesionalni igralec in kako nastane animirani film – vse to in še več  slišite v tokratni oddaji Hudo!.

 

 

Tadeja Bizilj