V oddaji Za naše kmetovalce znova opozarjamo, kako pomembno je prilagoditi kmetijsko pridelavo podnebnim spremembam. Strokovnjaki ob tem navajajo ukrepe za zaščito pred tveganji, kot so protitočne mreže, oroševanje, namakanje in tudi kmetijska zavarovanja. Govorimo tudi o letošnji obilni letini jabolk v travniških nasadih, o donosnosti pridelave sladkorne pese in o našem obisku na prireditvi Sveže in zdravo s kmetij, za tokratno oddajo pa smo obiskali še kmetijo Pukšičevih na Kogu. Pukšičevi so se namreč pred 19 leti odločili za ekološko kmetijstvo, to svojo zgodbo pa so še nadgradili s predelavo zelenjave in tako svoje izdelke že nekaj let uspešno tržijo pod blagovno znamko Moja biodežela.

Zgodba ekološke kmetije Pukšičevih na Kogu

V oddaji Za naše kmetovalce znova opozarjamo, kako pomembno je prilagoditi kmetijsko pridelavo podnebnim spremembam. Strokovnjaki ob tem navajajo  ukrepe za zaščito pred tveganji, kot so protitočne mreže, oroševanje, namakanje in tudi  kmetijska zavarovanja. Govorimo tudi o letošnji obilni letini jabolk v travniških nasadih, o donosnosti pridelave sladkorne pese in o našem obisku na prireditvi Sveže in zdravo s kmetij, za tokratno oddajo pa smo obiskali še  kmetijo Pukšičevih na Kogu. Pukšičevi so se namreč pred 19 leti odločili za  ekološko kmetijstvo, to svojo zgodbo pa so še nadgradili s predelavo zelenjave in tako svoje izdelke že nekaj let uspešno tržijo pod blagovno znamko Moja biodežela.

Nataša Kuhar