Trgatev je najljubši in hkrati najzahtevnejši dogodek za vinogradnika, saj je potrebno skrbno načrtovanje in prilagajanje vremenskim razmeram. Letos se je dozorevanje grozdja pričelo rekordno hitro. Medtem, ko so na Štajerskem imeli prve trgatve že sredi avgusta, je po drugih predelih države prav v teh dneh višek sezone. Na kaj je potrebno biti pozoren pri trgatvi, da se v klet pripelje kakovostno grozdje? O vsem tem smo govorili v svetovalnem servisu s profesorjem za vinogradništvo, Denisom Rusjanom.

Leta 2015 je bilo po statističnih podatkih v Sloveniji 30.210 vinarjev, ki v povprečju pridelajo 74 milijonov litrov vina.

Trgatev je najljubši in hkrati najzahtevnejši dogodek za vinogradnika, saj je potrebno skrbno načrtovanje in prilagajanje vremenskim razmeram. Letos se je dozorevanje grozdja pričelo rekordno hitro. Medtem, ko so na Štajerskem imeli prve trgatve že sredi avgusta, je po drugih predelih države prav v teh dneh višek sezone. Na kaj je potrebno biti pozoren pri trgatvi, da se v klet pripelje kakovostno grozdje? O vsem tem smo govorili v svetovalnem servisu s profesorjem za vinogradništvo, Denisom Rusjanom.

Marko Rozman