Pred vrati je 18. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki bo zasedel prostor Cankarjevega doma v Ljubljani od 1. do 3. oktobra 2018. Številne vsebine, predavanja, okrogle mize in nastopi bodo ponovno privabili generacijo starejših, ki se bo pomešala z najmlajšimi in tako tudi letos ne bo izostal pridih medgeneracijskega sodelovanja.

Anton Donko: Nekateri potrebujejo več priprave na upokojitev kot drugi

1. oktober je mednarodni dan starejših, pred vrati pa je 18. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki bo zasedel prostor Cankarjevega doma v Ljubljani od 1. do 3. oktobra 2018 od 9.00 do 18.00. Številne vsebine, predavanja, okrogle mize in nastopi bodo spet privabili generacijo starejših, ki se bo pomešala z najmlajšimi in tako tudi letos ne bo izostal pridih medgeneracijskega sodelovanja. Anton Donko je nekdanji predsednik ZDUS-a in član kolegija Festivala.

Življenje me je nekako pripeljalo do tega, da se rad posvečam starejšim. Je pa tako, da bi moral človek pravzaprav vse življenje razmišljati o tem, kako in kje bo preživel leta po upokojitvi. Moj oče je računal s tem, da se bom vrnil v Prekmurje, pa sem dejal, da mi je Ljubljana všeč, da imam tu družino, prijatelje in da nameravam v Ljubljani tudi ostati. Vsak naj sam pri sebi presodi, kako si želi živeti v poznejših letih.

Skozi vseh 18 let se je “staral” tudi Festival, spreminjale in prilagajale so se vsebine. Organizatorji tudi za letos obljubljajo, da bo prav vsak našel nekaj zase. Vstopnine ni! Več informacij najdete na spletni strani www.f3zo.si.

Lucija Fatur