Pesem v žepu

Imset: štirje rokerji, ena Persona

Poslušamo prvenec mladih domžalskih glasbenikov

41675215_2242183969129975_248340150130573312_n
Imset
foto: Marko Alpner

Tokrat se nam s prvencem “Persona” predstavlja domžalska rockskupina Imset. Njeni štirje člani so v glasbi našli način za skupno preživljanje prostega časa, vseeno pa so želeli s svojo ploščo poslušalcem ponuditi tudi nekaj več kot le zabavo. Pri pisanju pesmi so se zato ozrli okrog sebe in skozi vsako od desetih pesmi poskusili nekoga nagovoriti.

 

Soočanje s težkimi, pa tudi tistimi lepšimi platmi življenja je v svetu, ki nas na vsakem koraku ogroža na najrazličnejše načine, precej zahtevna naloga. Vsak od nas se tega loteva po svoje – in fantje iz skupine Imset – vokalist in kitarist Jaka Peterka, baskitarist in prav tako vokalist Jaka Ažman, klaviaturist Dejan Macura in bobnar Blaž Horvat – so si za pomoč pri iskanju odgovorov izbrali glasbo. Dolgoletno druženje ob njej so v preteklih mesecih nadgradili s prvencem in ga poimenovali Persona.

Kdo je Persona iz naslova, si vsak od članov benda razlaga nekoliko drugače, drži pa, da so pesmi posvečene različnim osebam – konkretnim ali pa tudi ne:

“Po eni strani smo obravnavali različne teme, to se pravi, kjer so recimo ljudje zapostavljeni pa v bistvu ne povejo, kaj čutijo … Pač da jih spodbujamo … V bistvu je dobro, da imamo eno sporočilo – po drugi strani pa itak vsak bend ima pač privilegij, da ko igra pred množico, v bistvu tudi nagovori množico s kakšnimi idejami, mislimi – pa jim daje tudi neko možnost, da tudi sami doživijo tak zanimiv spektakel hkrati.”

Dejan Macura, pogovor za Pesem v žepu

 

Čeprav na prvo mesto postavljajo glasbo in uživajo pri samem igranju, jim ni vseeno, kakšna sporočila podajajo naprej. Prav zato se ne želijo skrivati za metaforami in stvari raje povedo naravnost. Želijo namreč, da bi jih poslušalci razumeli že ob prvem poslušanju:

“Pa tudi to smo bili zelo pozorni, da ko smo bili v procesu snemanja vokalov, da se slišijo vokali jasno in glasno, da inštrumental nikoli ne preglasi vokalov, tako da tudi vsi, ki poslušajo, vejo točno, za kaj gre, slišijo točno besedilo, tako da zares tudi ne rabijo nobenih dodatnih knjižic …”

Jaka Peterka, pogovor za Pesem v žepu